Over Kitty van der Kamp

kittyvanderkamp yachtdesignNa afronding van haar studie in 1987, kreeg Kitty van der Kamp de unieke kans om praktijkervaring op te doen bij één van de meest toonaan- gevende ingenieurs-bureau's voor de luxe jachtbouw in Nederland:
Frits de Voogt/Feadship. 

Na deze training werd de volgende stap gezet: aan de slag bij het ontwerpteam van Jan des Bouvrie.

Toch bleef er de passie voor het jachtinterieur en zodra de kans zich voordeed om het ontwerpteam van Jon Bannenberg Ltd in Londen te versterken, greep Kitty deze kans met beide handen aan. Hier werkte ze 3,5 jaar als tekenaar en ontwerpster van zowel motor- als zeiljachten (zeiljachten i.s.m. Ron Holland).
Eenmaal weer in Nederland, is Kitty gaan werken bij Van Lent Scheepsbouw.

Omdat interieurontwerp de passie van Kitty bleef , ging zij werken bij het ontwerpbureau Pieter Beeldsnijder. In 1993 werd zij door Heesen Scheepsbouw gevraagd om deel uit te maken van het DIAship ontwerpteam als een onafhankelijk interieurontwerper.

Een jaar later, in 1994, is in samenwerking met Heesen de basis gelegd voor een eigen ontwerpbureau. Dankzij de groeiende markt en het succes van het eigen bureau is Kitty van der Kamp Design in 1997 geheel zelfstandig gaan ontwerpen.

Op de projectenpagina staat een greep uit de projecten die Kitty van der Kamp Design de afgelopen jaren met succes heeft uitgevoerd.

Back to top